Patrik Kleemola (s. 1981 Valkeakoskella) on yksi aktiivisimmin esiintyvistä suomalaisista kitaristeista. Voitettuaan Toru Takemitsulle omistetun kansainvälisen II Guitaristival -kitarakilpailun Turussa ja saavutettuaan palkintosijoja mm. Gargnanon kansainvälisessä kitarakilpailussa Italiassa hän on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa mm. Argentiinassa, Italiassa, Kreikassa, Ruotsissa, Uruguayssa ja Virossa.

Kleemola on ollut kutsuttuna solistina useilla merkittävillä musiikkifestivaaleilla kuten Bergamo Festival Internazionale della Cultura (Bergamo), Turun Musiikkijuhlat, Nuovi Spazi Musicali (Rooma), Festival Rebus (Milano), 5 Ciclo di Musica Contemporanea (Buenos Aires), Tallinnan Kansainvälinen Kitarafestivaali, Feria del Libro (San José, Uruguay) ja Lidköping Music Festival (Lidköping, Ruotsi).

Kleemola on esittänyt Rodrigon, Takemitsun, Giulianin ja Maggion kitarakonserttoja Orquesta Sinfonica de la Juventud Venezuelana El Sisteman, San Remon sinfoniaorkesterin, Leccen sinfoniaorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina. Kamarimusiikkia Kleemola on esittänyt yhteistyökumppaneinaan mm. Topi Lehtipuu, Se ensemble, Bobby Chen ja Susanne Andersson. Kleemola on myös kitarakvartetti Manillan perustajajäsen.

Kleemolan monipuolinen ohjelmisto ulottuu 1500-luvun renessanssin musiikista aivan uusimpiin hänelle sävellettyihin teoksiin. Kleemolan intensiivinen yhteistyö säveltäjien kanssa on tuottanut jo yli 30 uutta kitarateosta. Säveltäjät kuten Mario Cesa, Ada Gentile, Markku Klami, Juha T. Koskinen, Francesco Maggio, Günay Mirzayeva, Kai Nieminen, Marcela Pavia ja Andrea Talmelli ovat säveltäneet ja omistaneet teoksiaan Kleemolalle. Kleemolan debyyttilevy Perchitarrasola julkaistiin huhtikuussa 2012 ja levy sisältää hänellä sävellettyjä suomalaisia ja italialaisia kitarateoksia.

Konsertoinnin ohella Kleemola opettaa kitaransoittoa Turun seudun musiikkiopistossa ja Turun musiikkiakatemiassa. Mestarikursseja ja seminaareja Kleemola on pitänyt Suomen lisäksi Argentiinassa, Italiassa ja Virossa. Kleemola toimii myös Brinkhallin kesäkonserttien taiteellisena johtajana ja Turun kitaraseuran puheenjohtajana.

Kleemola opiskeli Turun musiikkiakatemiassa Timo Korhosen ja Ismo Eskelisen oppilaana ja Accademia Musicale Chigianassa Sienassa Oscar Ghiglian kesäkursseilla, jossa hänelle myönnettiin kolmasti Diploma di Merito. Kitaransoiton diplomitutkinnon ja musiikin maisterin tutkinnon Kleemola suoritti erinomaisin arvosanoin Monopolin konservatoriossa Etelä-Italiassa opettajanaan Massimo Felici.

Kleemola soittaa englantilaisen Brian Cohenin vuonna 2003 rakentamalla kitaralla.